AMD

Akupunktur behandling mod

AMD


AMD ØJENBEHANDLING

Akupunktur Centret Skælskør har specialkurser i behandling af AMD


Det er en voldsom ting at få diagnosen AMD og tilmed at få at vide, at det ikke kan helbredes.


Men der er gode chancer for at bedre sit syn, trods diagnosen AMD. I Danmark bruges akupunktur som alternativ behandling til øjenlidelser. Og der er gode erfaringer. Rigtig mange AMD-patienter opnår store forbedringer af deres syn med akupunktur. Det første kliniske studie heraf er udført af AkupunkturHuset i Skive. Deres studie dokumenterer de gode resultater af akupunkturbehandling af AMD.


De akupunkturpunkter, som anvendes, fjerner blokeringer, så øjnene kan få tilført ny næring og ny energi og bedring kan dermed opnås.


Vi anvender sterile engangsnåle, der naturligvis ikke sættes i øjnene, men bl.a. i hænder og fødder.


Vi anbefaler, at man får taget en synstest inden opstart af behandling og igen efter første behandlingsrække.

Herefter kan de 2 synstest objektivt sammenlignes, og deraf vurderes om behandlingen har hjulpet eller ej. Egen optiker eller øjenlæge benyttes.


Efter første behandlingsrække besluttes ud fra synstest og patientens egen oplevelse, om vi skal fortsætte behandlingsforløbet eller ej.Resultaternes holdbarhed

Holder resultaterne så? Det omtalte kliniske studie viste ingen mærkbar forringelse fra midtvejssynstesten til den afsluttende synstest.

Men vi anbefaler, at man efterfølgende får en behandling ca. hver 4. uge for at vedligeholde effekten og forebygge tilbageskridt.


Kommer man ud for noget voldsomt fysisk og/eller psykisk, kan det give midlertidige tilbageslag, men nævnte undersøgelse viser, at har akupunktur en gang hjulpet patienten, så kan der ret hurtigt rettes op på tilbageslag med ganske få behandlinger.

Får man mange smerter og må tage en stor dosis gigtmedicin el.lign. eller får man en depression og derfor må tage anti-depressiv medicin, kan dette forårsage tilbageslag.

Skulle der komme tilbageslag, er det vigtigt, at få korrekt akupunkturbehandling hurtigst muligt – jo hurtigere vil synsskarpheden komme tilbage.Praktiske informationer

Der er stor forskel på, hvor hurtigt effekten af behandlingen viser sig. For nogle går det hurtigt, mens forbedringerne for andre først viser sig efter lang tid – der kan gå helt op til 15 behandlinger.


Derfor er et behandlingsforløb på mindst 15 behandlinger. Før kan man ikke med rimelig sikkerhed sige, om akupunkturen kan påvirke den pågældendes syn. Man kan dog vælge at stoppe efter første behandling, skulle man ikke ønske yderligere behandling af en eller anden årsag.


De 15 akupunkturbehandlinger fordeles over 2 – 3 måneder. Vi anbefaler, at man kommer til behandling 2 gange om ugen i starten, for så senere at få behandling med 1 - 2 ugers mellemrum.


Vi afsætter 1 time til hver behandling.Pris

Første behandling koster kr 525,-. Ønsker patienten herefter at fortsætte den videre AMD behandling, kan der ved næste behandling betales for de efterfølgende 14 behandlinger, i alt kr 6.150,- og herved opnå en rabat på kr 500,-, mod vor normalpris kr 6.650,- (á 475,-) eller der kan betales kr 475,- efter hver behandling.


Efter de 15 behandlinger anbefales at tage en ny synstest hos egen optiker/øjenlæge.


Medicin kan påvirke dit syn – bivirkninger af medicin

Medicin kan øge risikoen for AMD og mistænkes endda for at kunne fremkalde AMD.


Medicinske bivirkninger kan føre til:

- Nedsat syn

- Tåge i synsfeltet

- Uskarpt syn

- Nedsat farvesyn

- Forvrænget syn

- Blinde pletter, lysglimt og andre forstyrrelser

- Syns-hallucinationer

Det ideelle er derfor, at synsprøverne foretages uden medicinske påvirkninger. For diabetikere bør synsprøverne ikke tages lige efter, at de har spist, da også det kan påvirke synsprøven.


Her er en liste over helt almindelige typer medicin, som har bivirkninger på synet.


Dette kan din medicin gøre ved dine øjne:


Gigtmedicin, såkaldte NSAID præparater, som Ipren, Ibufen og Ibumetin kan forårsage:

– Blødninger i øjnene

– Grøn stær (glaukom)

– Skader på nethinden

– Skader på synsnerven

– Øget lysfølsomhed

– Dårligere farvesyn


Binyrebarkhormon, som Cortison, Prednisolon, mm., der f.eks. gives mod KOL, astma, allergi, muskelgigt, leddegigt mm.:

– Lysfølsomhed

– Øget tryk i øjet

– Længerevarende behandling giver sågar stor risiko for at udvikle grå stær (omkring 50%)


Paracetamol, almindelig smertestillende f.eks. Pamol, Panodil, Acetylsalisylsyre og Kodimagnyl:

– Skader på nethinden


Kolesteroldæmpende medicin (statiner):

– Grøn stær (glaukom), stor risiko

– Forstyrrelse i øjenmotorik


Anti-depressiv medicin (Lykkepiller):

– Blødninger i øjnene

– Grå stær

– Grøn stær

– Smerter i øjnene

– Tørre øjne

– Øjeninfektioner

– Uklart og sløret syn


Vanddrivende medicin, bl.a. Centyl:

– Unormalt farvesyn

– Nedsat syn


Blodtryksregulerende medicin:

– Tørre øjne

– Lysfølsomhed


Medicin mod osteoporose, Prolia:

– Uklart område i øjets linse (en almindelig bivirkning)Kosttilskud som behandling

Det amerikanske offentlige øjenforskningscenter National Eye Institute har lavet den største undersøgelse indenfor dette område, de såkaldte AREDS-studier.


De undersøgte virkningen på patienter med moderat fremskreden AMD af et bestemt kosttilskud med en særlig høj dosering af C-vitamin, E-vitamin, betacaroten, zink og kobber. Undersøgelsen af behandling med kosttilskuddet viste en risikoreduktion på omkring 40% for alvorlig forværring i løbet af 5 år mht. AMD.


Der var ingen væsentlige bivirkninger ved kosttilskuddet, men generelt skal man være forsigtig med kosttilskud i unormalt høje doser, som derfor kun bør tilbydes til personer, hvor øjenundersøgelse viser, at der er øjenforandringer.

Vi forhandler det godkendte kosttilskud Cezin Pluz, som bl.a. anbefales af Øjenforeningen Værn om Synet.


Cezin Pluz er udviklet specielt til AMD-patienter efter AREDS-studierne og bør kun indtages af personer med diagnosen AMD. Cezin Pluz indeholder store doser af C-vitamin, E-vitamin, zink, lutein, kobber og zeaxanthin.                               


Retur til behandlinger


Kontakt Akupunktur Centret Skælskør