Kemo og stråler


Kemo- og strålebehandling

Akupunktur behandling for bivirkninger Kemo og stråler

Desværre er der en masse bivirkninger forbundet med det at få kemo- og strålebehandling. De mest almindelige bivirkninger er kvalme, opkast, nedsat appetit, utilpashed, dårlig søvn, uro i kroppen, smerter i muskler og led og nedsat immunforsvar.

Disse bivirkninger er jo alt andet end ønskelige og slet ikke i et kræftforløb, hvor kroppen jo gerne skulle styrkes og ikke nedbrydes. Ikke at få en ordentlig kost, ikke at få sovet ret meget og at få diverse infektioner vil være medvirkende til, at kroppen nedbrydes endnu mere. Også derfor er det vigtigt at komme bivirkningerne til livs eller i det mindste lette på dem.

Desværre kan de færreste hospitalers kræftafdelinger tilbyde akupunktur, som er meget effektiv til at behandle bivirkningerne.

Det optimale vil være at få akupunkturbehandling en dag eller to dage før kemobehandling og igen dagen efter kemobehandlingen. I forbindelse med strålebehandling vil det oftest være tilstrækkeligt at få en ugentlig akupunkturbehandling for bl.a. at styrke immunforsvar og kroppen generelt.
Læs evt. patienthistorien om behandlinger ved kemo og stråler.

Retur til behandlinger

Kontakt Akupunktur Centret Skælskør